Skip to main content

Günümüz dünyasında özel jet kiralamak / charter etmek bir hayal olmaktan çıkıyor!

Daima lüks ile ilişkilendirilen özel jetler; hızlı ve güvenli bir seyahat gerçekleştirmek isteyen herkes için konforlu bir ulaşım imkânı sunuyor. Durum böyleyken 2024 yılı özel uçak kiralama fiyatları önemli bir merak konusu olmayı sürdürüyor. 

Geçtiğimiz Yılın Yükselen Seyahat Trendi: Özel Jet Kiralamak!

2023 yılı itibariyle özel jet kiralamak yaygın görüşün aksine ulaşılması güç bir seyahat yöntemi olmaktan hayli uzaklaşmıştır. Özellikle pandemi sürecinin etkisiyle seyahat alışkanlıklarının değiştiği, ticari uçuşlardan çok özel jet ile seyahatin tercih edildiği gözlemlenmektedir.

Zamandan tasarruf etmek isteyen, havaalanlarının yoğun temposundan ve uzun güvenlik kuyruklarından kaçınmayı öncelik haline getirmiş kişi ve kurumlar tarafından sıklıkla faydalanılan özel jet kiralama hizmeti sunduğu güvenlik, mahremiyet ve konfor dolayısıyla 2024 yılının başında da öncelikli olarak tercih edilmektedir.

Özel Jet Kiralama Süreci Nasıl İşler?

Mira Havacılık; kısa, orta, uzun ve ultra uzun menzilli uçuşlar için birçok farklı tipte kiralama talebine karşılık verebilecek küresel ölçekli geniş bir hizmet ağına sahiptir. Bu doğrultuda uçak kiralama süreciniz; rota bilgisi, kişi sayısı ve gereksinimlerinize bağlı olarak düzenlenen uçuş planıyla başlatılır. Ödeme seçeneklerinizin belirlenmesinin ardından talebinize en uygun uçak tipinin seçilmesi ve Uçak Kiralama Sözleşmesi imzalanır. Bu aşamadan sonra yer hizmetleri, iniş, havaalanı PPR ve Slot izinlerinin alınması gibi operasyona yönelik bazı kritik düzenlemeler ile yasal gereksinimler Mira Havacılık’ın alanında uzman deneyimli ekibi tarafından yürütülür.

Özel Uçak Kiralama Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Özel uçak kiralama fiyatları belirlenirken “sabit ve değişken masraflar” olarak iki ana başlık üzerinden ilerlenmektedir. Sabit masraflar uçak amortisman bedeli, bakım, konaklama, işletme, mürettebat giderleri, vb. maliyet kalemlerini kapsamaktadır. Değişken masraflar ise yakıt, havalimanı kullanım ücretleri, mürettebatın konaklama bedeli, Catering ücretleri, üzerinden geçilen ülkelerin Overflight Fee, iklim koşullarına göre uygulanması gereken De-Icing, Anti-Icing ücretleri vs. içermektedir.

Tüm bu gider kalemleri tercih edilen her uçak tipi için tek tek ‘’saatlik ücret ‘’ başlığı altında toplanmaktadır. Bu nedenle uçak tipi aynı olsa da her uçağın saatlik fiyatı, değişkenlik gösterebilmektedir.

Özel Jet Kiralama Fiyatlarını Belirleyen Faktörleri Nelerdir?

Özel jet uçuşlarının fiyatları son kullanıcılara genellikle paket teklif halinde sunulmaktadır ve maliyeti etkileyen sabit ve değişken masrafları kapsamaktadır.

Özel uçuşların fiyatları uçağın saatlik ücreti üzerinden hesaplanır. Dolayısıyla uçuş süresi ücret konusunda ana belirleyicidir.

Avantajlı Fiyatlara Özel Jet Kiralanabilir Mi?

Uçak kiralama hizmetinde maliyetleri azaltmak ve uygun fiyatlı bir uçuş gerçekleştirmek mümkün! Bunun için ihtiyacınız olmayan diğer koltukları sizinle aynı noktaya gitmek isteyen bir başka yolcular ile paylaşabilir maliyetleri azaltabilirsiniz.

Boş bacaklı özel jet uçuşları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve güncel boş bacaklı uçuşları için görüntülemek için tıklayınız.

2024 Yılında Yüksek Standartlarda Bir Uçuş Deneyimi Yaşamanın Maliyeti Nedir?

20 yılı aşkın sektör tecrübesiyle 2015 yılından itibaren faaliyet gösteren Mira Havacılık; en değerli varlığının güven olduğu inancıyla kurulmuştur. Bu doğrultuda müşteri odaklı, şeffaf ve çok yönlü bir hizmet vermeyi ilke edindik.

Fakat günümüzde döviz hareketliliğinden dolayı sürekli değişkenlik gösteren özel jet kiralama fiyatları hakkında kesinlik içeren bir bilgi paylaşmak pek mümkün değil. Bunun için yetenekli profesyonellerden oluşan seyahat danışmanlarımıza ulaşabilir talebinize en uygun güncel özel jet kiralama fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

Özel jet kiralama sürecini web sayfamız üzerinde bulunan online uçuş talep formunu doldurularak veya +90 312 911 1538 telefon üzerinden hızlıca başlatabilirsiniz.